22 Car Riddles That Are Car-efully Crafted

Two boys sat driving in a bumper car smiling and having fun.
Share
Tweet

Riddles are a fantastic way to encourage creative thinking and to test your brain power.

Car riddles are especially brilliant if your kids love their cars and are up for a challenge. We've rounded up 22 of our favorite car-themed riddles for you to share with friends and family that will drive you into fits of laughter and make sure you put in a wheely good effort!

Give them a go with the kids, let them take a guess, and see how many you manage to solve!

(And if you like these riddles, why not check out these hilarious car jokes and puns, or have a go at some other riddles?)

Easy What Am I Car Riddles For Kids

Perfect for younger kids, these simple 'What Am I?' car-related riddles are so much fun. See if you can find all of the correct answers!

1.Though I’m not an elephant, I am something with a trunk, if I get old and rusty, you might sell me off as junk. What am I? Answer: A car.

2.I am a word that is spelled the same both forward and backward. I drive very fast. What am I? Answer: Racecar!

3.If you ever want one of these, then a license you must get, this transport’s spelled with three letters, but it isn’t called a jet. What am I? Answer: A car.

4.A thousand wheels, but move I do not. Call me what I am, call me a lot. What am I? Answer: A car parking lot.

5.Controlled by your hands and feet, I would be nothing without a street. What am I? Answer: A car!

6.This is a type of vehicle, which is sometimes a sedan, there’s an SUV or hatchback, and sometimes a minivan. What am I? Answer: A car.

7.I’m a three-letter word, that can get you very far, as I have four wheels, which means that I am a? Answer: Car.

Close up of a child kneeling on the floor playing with their red toy truck.

Complex Car Riddles

If you'd like to take a guess at some more difficult riddles, have a go at the ones below and see how many you can solve!

8.What goes with a car, comes with a car, has no use to a car, but the car cannot move without it? Answer: Noise!

9.A man is wearing all black clothing. Black shoes, socks, trousers, jumper, and gloves. He is walking down a black street with all the street lamps turned off. A car is coming towards him with its lights off but somehow manages to stop in time. How is this possible? Answer: It's day time!

10.A man is driving a car and suddenly hits the brakes. He sees three doors in front of him, one gold, one silver, and one bronze. Which door does he open first? Answer: His car door!

11.How many wheels should a car have at all times? Answer: Five. Four to drive on, and the steering wheel.

12.Two cars got into an accident, a little blue car and a large black car. The driver of the blue car was at fault but completely okay - however, in the black car was a dead person. The driver of the blue car was not charged with manslaughter. How would this be possible? Answer: The black car was a hearse going to a funeral.

13.Two people were driving the same type of car. The first was going at a speed of 100mph, and the other 40mph. The car going 40 mph passes the car going 100 mph. How is this possible? Answer: They were driving the opposite way, towards each other.

14.You are locked inside a car with nothing but a baseball bat. How do you get out? Answer: By unlocking the car, of course!

15.What has four wheels and flies? Answer: A car full of trash!

16.What has three letters and starts with gas? Answer: A car.

17. A man bought a car for $10,000 dollars, but he didn't have to pay a cent. How did he do it? Answer: He didn't have to pay a cent, he had to pay $10,000.

18.Sarah is listening to the radio, when suddenly it stops playing. Nobody has touched it. A few seconds later, it begins to play again. What happened? Answer: Sarah was driving her car through a tunnel.

19.A father and a son were involved in a car accident. They were both taken to separate hospitals. When the son arrived at his hospital, the doctor there said: "I can't operate on him, this is my son!" How is this possible? Answer: The doctor was his mom!

20.Four cars come to a four way stop, all coming from different directions. They aren’t able to decide who gets to go first, so they all move forward at the same time. They don't crash into each other, but all four cars went. How did this happen? Answer: All of the cars made right turns!

21.There was a man going back to Los Angeles. He had six wives. Each wife had three cars. Each car was yellow, blue and green. Each green car had leather seats. How many cars are going back to Los Angeles? Answer: Just the man.

22.A man pushes his car in front of a hotel. He immediately goes bankrupt. How is this possible? Answer: He's playing Monopoly.

Disclaimer

Disclaimer

At Kidadl we pride ourselves on offering families original ideas to make the most of time spent together at home or out and about, wherever you are in the world. We strive to recommend the very best things, that are suggested by our community and are things we would do ourselves - our aim is to be the trusted friend to parents. 

We try our very best, but cannot guarantee perfection. We will always aim to give you accurate information at the date of publication - however, information does change, so it's important you do your own research, double-check and make the decision that is right for your family.  

Kidadl provides inspiration for everything from family days out to online classes, arts, crafts and science experiments. We recognise that not all activities and ideas are appropriate and suitable for all children and families or in all circumstances. Our recommended activities are based on age but these are a guide. We recommend that these ideas are used as inspiration, that ideas are undertaken with appropriate adult supervision, and that each adult uses their own discretion and knowledge of their children to consider the safety and suitability.

Kidadl cannot accept liability for the execution of these ideas, and parental supervision is advised at all times, as safety is paramount. Anyone using the information provided by Kidadl does so at their own risk and we can not accept liability if things go wrong. 

Kidadl is supported by you, the users. When you buy through the links on our site we may earn a commission. As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases.

All prices and product availability were correct at the time of publication.

We also link to other websites, but are not responsible for their content.

No items found.